By Admin on 26th December

Elämme hektisessä maailmassa, jossa aika tuntuu jatkuvasti olevan kortilla, ja usein tuntuu siltä, että vuorokaudessa ei yksinkertaisesti ole riittävästi valveillaolotunteja. Ajastamme kilpaillaan nykyään tiukemmin, kuin ehkä milloinkaan aikaisemmin; uusina ilmiöinä ja ”aikasyöppöinä” elämäämme on tullut muun muassa Internet, videopelit, älypuhelimet ja tabletit. Ja hieman vanhemmatkin keksinnöt, kuten televisio ja kännykät ovat edelleen vahvasti mukana kilpailussa ajastamme.

book

Vaikka kaiken digitalisaation ja tietotekniikan keskellä saattaa vanha kunnon kirja vaikuttaa jonkinlaiselta muinaisjäänteeltä, pystyy kirja kuitenkin tarjoamaan jotakin sellaista, mihin mikään muu informaatiokanava ei pysty.

Rauhoitu ja rentoudu kirjan parissa

Tällä ikiaikaisella keksinnöllä on nimittäin lumoava voima tempaista meidät mukaansa aivan toisenlaiseen maailmaan. Siellä ei ole digitaalipelien piipitystä tai kellokortteja. Kirjaa voi jokainen lukea aivan omaan tahtiinsa. Sivuja voi ahmia vaikka 300 kerralla, tai sitten voi rauhassa lukea samaa sivua uudestaan ja uudestaan. Tyyli on vapaa.

On myös mainittava kirjan eduksi, että sen lukeminen ei rasita silmiä samalla tavalla kuin monitorin tai tv-ruudun tuijottaminen – kunhan muistaa huolehtia riittävästä valaistuksesta. Ja koska kirja on ”low tech” -tuote, niin se toimii aina ja kaikkialla, olipa akku sitten tyhjä tai ei.

Valikoimaa riittää!

Ja mikä parasta, vuosisatojen aikana on kirjallisuutta tuotettu niin paljon, että siitä varmasti riittää ammennettavaa jokaisen mielihalun mukaisesti: on salapoliisiromaaneja, rikosdekkareita, seikkailuromaaneja, tieteiskirjallisuutta ja komediaa ja paljon muuta niin sanottua kevyempää kirjallisuutta.

Pohdiskeluun taipuvaisille lukijoille löytyy puolestaan filosofiaa, tiedekirjallisuutta ja runoutta. Ei tietysti pidä unohtaa Raamattua. Lapsille ja nuorille suunnatut kirjat ovat myös aivan oma lajinsa. Kirjoihin tutustuminen lisää yleensä myös tietoa ulkopuolisesta maailmasta, sillä monet dekkarikirjailijatkin varmistavat, että heidän tarinoissaan esiintyvät detaljit perustuvat faktoihin.

class="last-menu-item menu-itemikko" class="">